El Vendrell acull més de 750 esportistes a les finals nacionals dels JEEC

07/06/2016 - 08:53
CONSELL ESPORTIU BAIX PENEDÈS

El passat 4 i 5 de juny la capital del Baix Penedès va acollir tres finals nacionals dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya. Es van disputar dues finals nacionals d'handbol: una en categoria Aleví Maculí i l'altre en Infantil Masculí. D'altra banda, el Vendrell també va acollir diumenge la final nacional natació.

Les jornades, organitzades pel Consell Esportiu Baix Penedès amb la col·laboració de l'Ajuntament del Vendrell, el Club Escola Handbol Vendrell i el Club Natació Vendrell, van comptar amb més de 750 esportistes d'arreu de Catalunya.

La final nacional de Minihandbol Aleví Masculí va tenir lloc al Pavelló Municipal del Vendrell i al
Pavelló del Complex Esportiu Club Tennis Vendrell el passat dissabte. La jornada va comptar amb un total de 210 esportistes de les comarques del Baix Penedès, Baix Camp, Vallès Oriental, Garraf, Barcelona, Segarra, Baix Ebre, Baix Llobregat, Vallès Occidental Sud, Segrià, Anoia, Tarragonès i Vallès Occidental Terrassa. D'altra banda, diumenge van seguir les finals nacionals d'handbol, però aquest cop en categoria Infantil Masculí, on hi van participar 70 jugadors.

Paral·lelament, la Piscina Coberta Municipal de la Ctra. Dr. Robert acollia diumenge la final nacional de Natació . Hi van participar 470 esportistes de les comarques del Baix Penedès, Anoia, Baix Llobregat, Hospitalet, Garraf, Vallès Occidental Sabadell, Vallès Occidental Sud, Vallès Occidental Terrassa, Vallès Oriental, Solsonès, Val d'Aran, Segrià, Alta Ribagorça, Pla d'Urgell, Cerdanya, Alt Camp, Baix Penedès, Baix Camp, Tarragonès, Baix Ebre, Montsià, Alt Empordà i Barcelona.

En finalitzar les jornades Raül Romeva (Conseller de Relacions Exteriors de la Generalitat de Catalunya), Jaume Domingo (President de la Unió de Consells Esportius de Catalunya), Ferran Trillas (Regidor d'esports de l'Ajuntament del Vendrell) i Kenneth Martínez (Regidor d'ensenyament i membre de junta del CEBP) van fer l'entrega de trofeus als guanyadors.

Com a novetat en les finals dels JEEC, es va aplicar el nou programa de "Targeta verda" que crea un sistema de classificacions diferent de l'habitual. Durant la jornada, no només es van valorar els resultats esportius, sinó que també es va realitzar una classificació de valors. Les noves figures dels Tutors de Jocs, a més de guiar els partits, valoraven els comportaments que jugadors, entrenadors i pares tenien en pista, establint així una classificació paral·lela als resultats esportius.

D'aquesta manera, no només es van premiar els guanyadors dels partits, sinó també aquells que van demostrar valors en pista, com el companyerisme o l'esportivitat .

(Notícia: CEBP)

Go to top