TRENKAKAMES 2016

06/10/2016 - 12:45
MUNTANYISME

El passat cap de setmana de l'1 i 2 d’octubre es va celebrar la 15a edició de la Trenkakames, organitzada pel Grup Muntanyenc de La Lira Vendrellenca.

A partir de les 9 del matí començaven a congregar-se, al vestíbul de La Lira, els caminadors per afrontar aquesta dura marxa.
A la sortida, neutralitzada fins a la zona dels jutjats, encapçalava el grup de caminadors els amics grallers del Vendrell i a partir d’aquí tenien 24 hores per completar el recorregut. No obstant això, alguns competidors ja van començar... a córrer!!!

D'un total de 168 inscrits, 158 participants van prendre la sortida a les 10 del matí del dissabte per completar els 85 quilòmetres de la prova, amb els seus 5.800 metres de desnivell acumulat.

Amb un temps força ennuvolat al començament de la prova, el primer participant, Oriol Ferré de Calafell, va acabar la caminada amb un temps de 11 hores i 14 minuts, mentre que l’últim caminador va trigar poc més de 23 hores. Com a anècdota destacable, mencionar que el segon i tercer participant es van jugar a cara i creu la posició, ja que van entrar junts a meta. El recorregut sencer el van completar 112 valents, amb un total de 46 abandonaments. Cal destacar que en aquesta edició molts corredors es queixaven d'haver tingut moltes "rampes" a les cames degut a la forta xafogor i humitat que va fer durant tota la prova.

La valoració per part de l’entitat organitzadora va ser molt positiva i és remarcable el fet de moure més de 130 voluntaris, entre marcadors i recollidors de les cintes del recorregut, voluntaris dels avituallaments, personal de Protecció Civil i membres de la Creu Roja, per preparar una caminada per a uns 170 participants.

Tret de les quotidianes “butllofes”, algunes tortes de peu i els típics mals de les articulacions pel sobreesforç, la cursa es va dur a terme amb una absoluta tranquil•litat. Cal també destacar la bona preparació de la major part dels participants que, any rere any, es prenen la prova d’una manera més professional i millor preparats.

Els caminadors van destacar el perfecte marcatge del recorregut, els completíssims avituallaments i l’amabilitat dels controladors amb cadascú d’ells. També varen agrair la possibilitat d’una reconfortant dutxa al finalitzar la prova, així com la cooperació dels membres de la Creu Roja i de Protecció Civil, fets que perfilen a la Trenkakames com una de les proves de la Copa Catalana de Marxes de Resistència més estimada pels participants.

(Notícia: Grup Muntanyenc de La Lira Vendrellenca)

Go to top